Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


A kopasz király és más mesék

A kopasz király és más mesék

-50%
Termék ára
2 999 Ft
Akció: 1 490 Ft
Kiadó
Noran Könyvesház
Szerző
Nagy Olga
Kiadás éve
2011
Cikkszám
9789632830513_
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
685 g/db
Rövid leírás a termékről

Szerző: Nagy Olga

Kiadó:Noran Könyvesház
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2011
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLÁS, KÖTÖTT
Oldalszám: 224 oldal
Méret [mm]: 170 x 240 x 18

A termék tulajdonságai

"A ​hajnalcsillag elsőnek ragyogott fel az égen és utolsónak húnyt ki. Az embert mindig ébren találta, a szürkület beálltáig még végezte nappali munkáját, és hajnalosan már talpon volt. A hajnalcsillag sajnálta, és kissé talán le is nézte a parányi embert, aki izgatottan jön-megy, sürgölődik. Vajon mivégre sürgölődik annyit az ember – gondolta –, mikor maga, meg amit alkotott, olyan parányi, hogy elvész a nagy világmindenségben. 
Odament hát a Csodálatos Naphoz, a mindenség atyjához, éltetőjéhez, és megkérdezte: 
Ó drága Nap, te bevilágítasz minden teret, és beragyogsz az emberek világába is. Magyarázd meg, kicsoda a parányi ember, meg mivégre él, sürgölődik?"

Nagy Olga, a magyar néprajz erdélyi tudósa (1921-2006) számtalan népmesét gyűjtött a Mezőségben, Marosszéken és Kalotaszegen, erdélyit, mezőségit, cigányt. Az eredeti népmesék mellett maga is írt meséket, amelyek az ízes nyelvet megőrizve „tudatosabban” akarnak átadni emberi értékeket: tanítanak hűségre és nagyvonalúságra, a másik ember tiszteletére, kíváncsiságra, szorgalomra – és a humor szeretetére. Egész meseciklust írt „Bolondfalváról”, a folyton panaszkodó, folyton a másikra mutogató vagy csodaváró emberekről, akik közé megérkezik Füttyös, az életvidám és eszes legény, hogy előbb álmélkodjon, majd csak kacagjon, kacagjon. 
A mesekönyvet Kun Fruzsina sziporkázó, szivárványos rajzai illusztrálják.

Szállítási idő
2-3 nap

Vélemények a termékről
Webáruház készítés