Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Mikszáth Kálmán: A tisztelt ház

Mikszáth Kálmán: A tisztelt ház

-50%
Termék ára
2 000 Ft
Akció: 999 Ft
Kiadó
Noran
Szerző
Mikszáth Kálmán
Kiadás éve
2010
Cikkszám
9789632830254
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
260 g/db
Rövid leírás a termékről
Szerző: Mikszáth Kálmán
Kiadó: Noran
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2010
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLÁS, KÖTÖTT
Oldalszám: 157 oldal
Méret [mm]: 125 x 190 x 20
A termék tulajdonságai
Vajon ​húsz év mindig ugyanazt az időtartamot jelenti? Mikszáth Kálmán nevezetes politikai karcolatai húsz évvel a kiegyezés után íródtak, amikorra a nagy össznemzeti lelkesedést már feledtette a hétköznapok gondja: az ország eladósodása, a pártok szétesése, majd újak keletkezése. A politikusi glóriák csillogása elveszett, bizony sok új honatya csalafinta módon szerezte meg a szavazatokat, sokan voltak már a Tisztelt Házban, akik a képviselőségen kívül más jövedelemmel nem rendelkeztek.
1886-ban a szintén képviselő Mikszáth magáévá teszi a keleti bölcsek életfilozófiáját: ha nagyon bele vagy keveredve valamibe, hátrálj ki belőle, nézd meg kívülről, messzebbről. És amit ekkor látott, leírta: hol szarkasztikus humorral, hol finom iróniával, de mindig eleganciával, mindig hidegvérrel forgatva a kihegyezett tollat, akár Tisza Kálmán bajuszát rángatta meg, akár Istóczy Győző kirohanásait gúnyolta ki.
2010-ben azzal a szándékkal adjuk újra közre „A Tisztelt Ház”-at, hogy „a mi húsz évünket” is nézzük meg amúgy mikszáthosan. Éppen ideje, hogy azon, amibe 1990 óta bele vagyunk gabalyodva, távolabbról szemlélve tiszta szívvel nevessünk egy jót. Jankó János korabeli karikatúrái segítőtársaink lesznek a kor nagyszerű és kisszerű figuráinak felidézésében.
Szállítási idő
2-3 nap

Vélemények a termékről
Webáruház készítés