Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
0
7
8
9
0
Házhozszállítás

Termék részletek


Mikszáth Kálmán: A tisztelt ház

-50%
Raktáron
Raktárkészlet: VAN
Mikszáth Kálmán: A tisztelt ház
2 000 Ft
Akció: 999 Ft
Kiadó:
Noran
Szerző:
Mikszáth Kálmán
Kiadás éve:
2010
Szerző: Mikszáth Kálmán
Kiadó: Noran
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2010
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLÁS, KÖTÖTT
Oldalszám: 157 oldal
Méret [mm]: 125 x 190 x 20
 • Vajon ​húsz év mindig ugyanazt az időtartamot jelenti? Mikszáth Kálmán nevezetes politikai karcolatai húsz évvel a kiegyezés után íródtak, amikorra a nagy össznemzeti lelkesedést már feledtette a hétköznapok gondja: az ország eladósodása, a pártok szétesése, majd újak keletkezése. A politikusi glóriák csillogása elveszett, bizony sok új honatya csalafinta módon szerezte meg a szavazatokat, sokan voltak már a Tisztelt Házban, akik a képviselőségen kívül más jövedelemmel nem rendelkeztek.
  1886-ban a szintén képviselő Mikszáth magáévá teszi a keleti bölcsek életfilozófiáját: ha nagyon bele vagy keveredve valamibe, hátrálj ki belőle, nézd meg kívülről, messzebbről. És amit ekkor látott, leírta: hol szarkasztikus humorral, hol finom iróniával, de mindig eleganciával, mindig hidegvérrel forgatva a kihegyezett tollat, akár Tisza Kálmán bajuszát rángatta meg, akár Istóczy Győző kirohanásait gúnyolta ki.
  2010-ben azzal a szándékkal adjuk újra közre „A Tisztelt Ház”-at, hogy „a mi húsz évünket” is nézzük meg amúgy mikszáthosan. Éppen ideje, hogy azon, amibe 1990 óta bele vagyunk gabalyodva, távolabbról szemlélve tiszta szívvel nevessünk egy jót. Jankó János korabeli karikatúrái segítőtársaink lesznek a kor nagyszerű és kisszerű figuráinak felidézésében.
 • Szállítási idő
  2-3 nap
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  9789632830254
  Státusz
  Raktáron    
  Tömeg
  260 g/db
Webáruház készítés