Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Termék részletek


Akupunktúrás kézikönyv A-tól Z-ig - Pálos István - Inge Werner

6 900 Ft
Akció: 6 250 Ft
Kiadó:
White Golden Book
Szerző:
Pálos István - Inge Werner
Kiadás éve:
2003

Szerző: Pálos István - Inge Werner
Kiadó: White Golden Book
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2003
ISBN: 963927531x
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, FŰZÖTT
Oldalszám: 259 oldal
Méret [mm]: 155 x 215 x 15 

 • Alcím: Esetismertetések a TCM alapján a keleti és a nyugati orvoslás tünettanának párhuzamba állításával

  2. javított kiadás

  Az akupunktúra és a hagyományos kínai orvoslás (TCM = Tradicionális Chinai Medicina) iránt érdeklõdõ Olvasónak igazi csemege ez a kézikönyv. Már a cím is utal arra, hogy egy didaktikusan szerkesztett, a mindennapi gyógyító munkában igen jól felhasználható, összefoglalható jellegû szakkönyvrõl van szó, amely biztosan hasznos, ha megtalálható a szakterület iránt érdeklõdõk könyvespolcán. A könyv alcíme jelzi azt a teljesen sajátságos szemléletet, amely segíti az eligazodást a betegségtünetek értékelésében a nyugati és a keleti medicina tünettanának párhuzamba állításával. A közel 100 esetismertetés így kiválóan alkalmas az önképzésre is.

  Minden kórkép ismertetése a keleti nyelv- és pulzusdiagnosztikával kezdõdik, majd a tünetek (fentiek szerinti) felsorolása következik, ezt követi a keleti diagnózis felállítása, amely magyarázattal is kiegészül. A terápia 3 részre tagolódik az alapelvek címszó alatt az elérni kívánt terápiás hatásokat részletezi felsorolásszerûen, az akupunktúrás pontok kijelölése és várható hatásuk ismertetése következik, s végül a gyógyszeres terápia alatt említi az adott kórkép kezelésére javasolt kínai gyógynövénykészítményt. Említésre kerülnek még az esetleges egyéb indikációk is.

  A könyv elején ismertetésre kerülnek az akupunktúrában használatos alapfogalmak és megtalálhatók a meridiánok és az akupunktúrás pontok felsorolása, a kínai nevek mellett az angol, német és magyar megfelelõik, illetve a pontoknak a WHO által elfogadott számozása is. A könyv végén lévõ ábrákon pedig a meridiánok lefutása és a pontok kijelölése is megtalálható. Arra, hogy ez a nagymennyiségû, rendkívül értékes információ valóban hiteles, eredeti forrásból származik, a könyv szerzõpárosa a garancia. Prof. Dr. Pálos István Singapore-ban szerzett orvosi diplomát és mindmáig évente többször is visszatér továbbképzés céljából tanulmányai színhelyére. A TCM-ben nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezõ, nemzetközileg elismert szakember, Inge Werner pedig hosszú évek óta Pálos professzorral együtt dolgozik közös müncheni praxisukban.

  Ezt a hazai piacon egyedülálló, igényes kivitelû könyvet egyaránt haszonnal forgathatja az akupunktúrával épp csak most ismerkedõ Olvasó és az akupunktúrás kezelésben már nagyobb gyakorlattal rendelkezõ terapeuta, illetve az is, aki a korábban szerzett ismereteit szeretné felfrissíteni.

 • Szállítási idő
  2-3 nap
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  9789639275317
  Tömeg
  470 g/db