Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
0
8
6
9
3
0
Házhozszállítás

Termék részletek


Berniczky Éva - A ​tojásárus hosszúnapja

1 890 Ft

Szerző: Berniczky Éva 
Kiadó: Magvető kiadó

Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2004
ISBN: 9789631423679
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLÁS, KÖTÖTT
Oldalszám: 194 oldal
Méret [mm]: 130 x 185 x 15

  • Berniczky ​Éva első kötetének egyetlen mondatát sem lehet átugrani, mert mindegyikben történik valami. Ráadásul ezek a történések kiszámíthatatlanok: a mondat elején nem lehet tudni, hova kanyarodik el a vége. Neorealista írás vagy misztikus komorbarokk? Szürke abszurd? Abszurd realizmus? Drámai groteszk? Változatos és gazdag próza, és nem mellesleg utánozhatatlanul friss a kortárs magyar irodalomban.
    A helyszín: Ukrajna, közelebbről: Kárpátalja. Ahol – a határon túli magyar Berniczky Éva könyvét olvasva úgy tűnik – az abszurd nem esik mesze a valóságtól. De ő otthonosan mozog ebben az ambivalens világban, hiszen a sajátja, minden apró részletét ismeri.
    Az ember szinte belezuhan hömpölygő írásaiba. Tesz még néhány kétségbeesett kísérletet, hogy megkapaszkodjon a parton, mivel az ismeretlen, a szürke számtalan árnyalatában megjelenő, furcsa világ inkább taszító, mint csábító, de magával ragadja az áradó, szövevényes szöveg, tekergő mondataival: „Valaha ugyanitt egy bánatos múlt századi mosónő tűnt el a teknőjéből gomolygó gőzben ugyanúgy, ahogyan most leheletének jégvirágai között Angéla.”