Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Elek Ottó - Miles adolescens (Tanúság 1. könyv)

Elek Ottó - Miles adolescens (Tanúság 1. könyv)

-50%
Termék ára
2 999 Ft
Akció: 1 499 Ft
Kiadó
GOLD BOOK KIADÓ
Szerző
Elek Ottó
Kiadás éve
2012
Cikkszám
9789634262190
Megosztom
Funkciók
Tömeg
700 g/db
Rövid leírás a termékről
Szerző: Elek Ottó
Kiadó: Gold Book
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2012
ISBN: 9789634262190
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLÁS, VÉDŐBORÍTÓ, FŰZÖTT
Oldalszám: 319 oldal
Méret [mm]: 160 x 235 x 33
A termék tulajdonságai
Elek Ottó történelmi regénytrilógiája Magyarország történetének egyik legnyomasztóbb, legzűrzavarosabb korszakában játszódik. Buda 1541-es eleste után a három részre szakadt országot, s különösen Erdélyt a török és a német hadak dúlásai nyomorítják. Belviszályok, egymásra fenekedő főurak és a reformáció terjedésével vallási ellentétek nehezítik a magyarság életét, s mint mindig, leginkább a legszegényebbekét.
A Tanúság-trilógia a fikció és a tényekkel bizonyítható történelmi környezet határán egyensúlyoz. A szerző remek érzékkel használja a XVII. századi nyelvezetet, gondosan ügyelve arra, hogy ez ne nehezítse a megértést. Kiterjedt kutatómunkája során felhasználta többek között az 1595-96. évi székely felkelés dokumentumait, a reformáció történetét, a magyar reneszánsz irodalmát, a korabeli népszerű költészetet, és a kor történelmét tárgyaló számtalan egyéb forrást.
A fikció területére tartoznak a trilógia azon elemei, melyekben a kor és az előző korok hitvilágáról esik szó. A szerző a mindössze metaforikus értelemben megjelenő vámpírhittől kezdve egészen Szent István lándzsájának legendájáig számos művelődéstörténeti kuriózumot illeszt a történet keretébe.
A fordulatos, kalandokban bővelkedő, mégis rendkívül hiteles hangvételű és miliőjű trilógia igazi kuriózum a kortárs magyar történelmi regények között.

A Tanúság trilógia első könyvének a főhőse, a Miles adolescens, az "ifjú katona" jobbágysorba születik az egyik legtöbbet sanyargatott vidéken, a Tiszántúlon. Hamar árvaságra jut, s nagyapja halála után indul útnak a népmesei szegénylegények módjára, hogy szerencsét próbáljon. Vándorlása során beáll a császári zsoldosok közé, megfordult anabaptisa közösségben, szolgálja Bocskait, de - ha kényszerűségből is - nem riad vissza a parasztok fosztogatásától sem.
Az egyik ilyen portya során azonban borzalmas események résztvevőjévé válik, és ez alapjaiban változtatja meg élete további alakulását...
Szállítási idő
2-3 nap

Vélemények a termékről
Webáruház készítés