Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
2
4
6
1
7
Házhozszállítás

Termék részletek


Falcsik Mari: Változatok ​a szabadságra

-41%
ÚJ
Raktáron
Raktárkészlet: VAN
Falcsik Mari: Változatok ​a szabadságra
1 690 Ft
Akció: 999 Ft
Kiadó:
Magvető
Szerző:
Falcsik Mari
Kiadás éve:
2006
Szerző:Falcsik Mari
Kiadó:Magvető
Nyelv: magyar
Megjelenés ideje: 2006
ISBN: 9789631425017
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLÁS, KÖTÖTT
80 oldal
Méret: 141 x 10 x 201
 • Falcsik ​Mari második kötete mindannyiunkat érdeklő témát választ kitüntetett figyelme tárgyául: a szabadság létállapotát. Változatok a szabadságra: három metszet, három tematikus egység.
  Az elsőben az ifjúság törékeny, idealista csapata küzd a képzelt szabadsággal: a mára legendává vált hetvenes évek gyermekei ők, a szelíd lázadók, akik a szabadság ábrándja nyomában rótták az országutakat – itt fogalmazódik meg a költő személyes retrója.
  A második témakör a szerelem – a legszebb, az örök szabadság- és rabságmítosz. Falcsik Mari szerelmes vagy szerelemről szóló verseiben hangot kap a komplex érzés, gyönyör és kétség, vágy és szorongás keveréke, amellyel a nő örökkön együtt keresi a férfit és önmagát. Felrajzolódnak az egyre bonyolultabb utak egymás felé – és felcsendülnek a mégis-nagy-szerelem ihletében írott versek.
  A kötet utolsó egységében a költő személyes istenélménye szólal meg, amely a valláshoz mint társadalmi jelenséghez nemigen látszik kötődni: számára a hit a léleknek épp elkötelezettségében megnyilvánuló sajátos szabadsága.

 • Szállítási idő
  2-3 munkanap
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  9789631425017
  Státusz
  ÚJ    Raktáron    
  Tömeg
  197 g/db