Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Gärtner-Kertész Tibor: Nagyapám ​fegyvert rejteget

Gärtner-Kertész Tibor: Nagyapám ​fegyvert rejteget

-33%
Termék ára
2 950 Ft
Akció: 1 990 Ft
Cikkszám
9789632443492
Megosztom
Funkciók
Tömeg
500 g/db
Rövid leírás a termékről

Szerző: Gartner-Kertész Tibor
Kiadó: Scolar
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2012
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLÁS, KÖTÖTT
Oldalszám: 276 oldal
Méret [mm]: 135 x 220 x 25

A termék tulajdonságai

A ​százados úr csendes, jó humorú ember volt, aki szinte egyáltalán nem törődött a politikával. Az első világháború kitörése előtt nyugodt jómódban élte a Pajzán Farsangnak nevezett békeévek mindennapjait. Úgy élt, mint a többi budai polgár. Úgy élt, mintha az aranykor évei sohasem érnének véget.

Mi vehette rá ezt a kedélyes úriembert arra, hogy néhány évvel később egy zászlóalj felszereléséhez elegendő hadiarzenált rejtegessen a házában? Minek kellett bekövetkeznie ahhoz, hogy ez a mókamester szembeszálljon az antanttal?

Gärtner-Kertész Tibor, a kései unoka kiváló alibit talált a soha nem ismert nagyapa személyében: időutazásra invitál bennünket. Korabeli sajtóidézetek, porosodó kéziratok, a magyar kémelhárítás titkos iratai, szerteágazó angol, francia, orosz források adják a korrajz alapját. A szerző előszeretettel idézi fel a száz évvel ezelőtti világ hétköznapjait, a korabeli pletykákat, hazugságokat, ostobaságokat. Kajánul mosolyog: tisztában van vele, hogy ismerjük a folytatást, a következő száz év történéseit. Miként azt is tudja, hogy néha majd elbizonytalanodunk: száz évvel ezelőtt vagy mai történetet olvasunk-e.


Vélemények a termékről
Webáruház készítés