Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


James B. Donovan: Idegenek ​egy hídon - Abel ezredes rejtélye

James B. Donovan: Idegenek ​egy hídon - Abel ezredes rejtélye

-42%
Termék ára
3 990 Ft
Akció: 2 299 Ft
Cikkszám
9789634054269
Megosztom
Funkciók
Tömeg
620 g/db
Rövid leírás a termékről

Kiadó: Európa Kiadó 
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9789634053552 
Méret: Szélesség: 21.00cm, Magasság: 14.00cm

Oldalszám: 504

A termék tulajdonságai

A ​Kémek hídja főszereplőjének igaz története.

1962. február 10-én egy berlini hídon találkozott Rudolf Ivanovics Abel és Francis Gary Powers. A Glienicke hídon, a „kémek hídján” egyikük sem volt egyedül. Abel ezredessel az amerikai katonákon kívül James Donovan, hivatalból kirendelt védője sétált, Gary Powersszel pedig a szovjetek.

Abel ezredes a leghíresebb szovjet kém volt, aki valaha Amerikában lebukott. Történetét senki sem mesélhetné el hitelesebben, mint egykori védője, a nürnbergi per ügyészhelyettese. James Donovant az ügyvédi kamara kérte föl, és ő azért vállalta a védelmet, mert igazi amerikai hazafiként úgy gondolta, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak. Lehet, hogy a Szovjetunióban nem így bánnának egy amerikaival, de a szabadság földjén még egy kém sem lehet hátrányban a bíróság előtt.

Elfogulatlan beszámoló az első találkozástól a berlini hídig, eddig ismeretlen fényképekkel és Abel cellájában született rajzokkal – mintha egy thrillert olvasnánk.

Mark Rylance, aki Steven Spielberg Kémek hídja című filmjében Abel ezredest alakította, 2016-ban a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját kapta.


Vélemények a termékről
Webáruház készítés