Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Jeannine Meighörner: Sissi ​Tirolban - Végzetes napok

Jeannine Meighörner: Sissi ​Tirolban - Végzetes napok

-50%
Termék ára
2 990 Ft
Akció: 1 499 Ft
Cikkszám
9786155361654
Megosztom
Funkciók
Tömeg
250 g/db
Rövid leírás a termékről
K.u.K., Budapest, 2017
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155361654
A termék tulajdonságai

Sissi ​neve, sorsa még mindig megdobbantja az emberek szívét. Négyszer látogatott Tirolba – ez a négy epizód eddig nem ismert, pedig minden egyes látogatás fontos momentuma különös életének.
A tizenegy éves Sissi 1848-ban Innsbruckban tölti a nyarat. Kis vadóc, a természet tiszta gyermeke még. Az anyja tudja, hogy éppen ott időznek a Habsburgok, akik elmenekültek Bécsből a forradalom elől.
Évekkel később – mint Ausztria császárnéja s magyar királyné – visszatér gyerekkori nyara helyszínére. A legszebb uralkodó Európában, de nem tud megbarátkozni az udvari szertartásokkal, a schönbrunni kastély arany kalitkájával. Saját életét akarja élni, menekül a nyilvánosság elől. Tirolban találkozik vele kislánykori udvarlója.
Az utolsó, szomorú látogatás: a genfi merénylet áldozatát viszi a vonat…
Jeannine Meighörner izgalmasan, lenyűgöző szakértelemmel és finom humorral ábrázolja Sissi és örök hódolója „találkozásait”. Kihívó és szórakoztató történelmi regény az osztrák császárné menekülő szívéről.
Magyarul először olvasható.

"…a császárné elegáns mozdulattal felemeli a fátylát és a tömeg felé mosolyog. Aloys látja, ahogy az asszony lelép a fémlépcsőről és a peronra terített szőnyegen az üdvözlésére felállított emelvény felé siet. Milyen karcsú!
A ruhája úgy simul az alakjára, mintha a második bőre lenne. Olyan árnyképhez hasonlít,
amelyen túl sok fekete papírt vágtak le a derék táján.
– Ezt a derekat két kézzel átérném! – buggyan ki a száján.
A haja összefonva a derekáig ér. Annyira komplikált ez a frizura, hogy a fodrásznő csakis valami varázsló lehet. És ezen a hajkölteményen olyan hetykén ül az utazókalap, mint egy madárfészek."


Vélemények a termékről
Webáruház készítés