Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Karl-Dietrich Wolff - A III. Birodalom tábornokai

Karl-Dietrich Wolff - A III. Birodalom tábornokai

Státusz
ÚJ    
-22%
Termék ára
899 Ft
Akció: 699 Ft
Kiadó
Vagabund
Szerző
Karl-Dietrich Wolff
Kiadás éve
2018
Cikkszám
9789632901923
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
165 g/db
Rövid leírás a termékről

Szerző: Karl-Dietrich Wolff
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9789632901923
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 205 oldal
Méret [mm]: 130 x 195 x 15

A termék tulajdonságai

Hitler katonai vezetése, vagyis a náci Németország katonai vezetői napjainkig igencsak érdeklődésre tartanak számot. Ennek okai többrétegűek: hatalmas, gyakorlatilag hihetetlen katonai sikereket értek el a Wehrmachttal és a Waffen SS-szel hat háborús esztendőn keresztül, gyakorlatilag sokszoros túlerővel szemben.
A Harmadik Birodalomra felesküdött tábornokok iránti érdeklődést nyilvánvalóan fenntartják olyan kérdések is, mint morál, hivatás, engedelmesség és nem utolsósorban az ellenállás.
Könyvünkben bemutatjuk, a fenti megállapításokra mely tábornok hogyan reagált, illetve időben hogyan alakult meggyőződésük.
Kevésbé ismert, hogy a Wehrmacht és a Luftaffe 1400 tábornoka közül félezren vesztették életüket vagy tűntek el a véres csatamezőkön. Ez a több mint egyharmados veszteség igencsak példátlannak tekinthető a modern hadviselés történetében.
De miben is rejlett a Harmadik Birodalom katonai vezetőinek stratégiai és katonai fölénye? Ez az „Auftagstaktik” szóval jellemezhető. Mely szemléletmódnak köszönhetően más hadseregekhez
képest a német tisztek, tábornokok nagy mozgástérrel rendelkeztek, milyen úton-módon hajtják végre a kapott parancsokat. Jóllehet a katonai vezetők többsége poroszos neveltetést kapott – mindenáron engedelmesség –, ám ettől függetlenül az önálló gondolkodás képességét is kialakították bennük. A fentebb vázolt, ellentmondásosnak tűnő tulajdonságok speciális egyvelege változtatta a Harmadik Birodalom tisztikarát az akkori világ leghatékonyabb katonai gépezetévé.


Szállítási idő
2-3 nap

Vélemények a termékről
Webáruház készítés