Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
1
1
2
0
3
Házhozszállítás

Termék részletek


Karl-Dietrich Wolff - A III. Birodalom tábornokai

-22%
Raktáron
Raktárkészlet: VAN
Karl-Dietrich Wolff - A III. Birodalom tábornokai
899 Ft
Akció: 699 Ft
Kiadó:
Vagabund
Szerző:
Karl-Dietrich Wolff
Kiadás éve:
2018

Szerző: Karl-Dietrich Wolff
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9789632901923
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 205 oldal
Méret [mm]: 130 x 195 x 15

 • Hitler katonai vezetése, vagyis a náci Németország katonai vezetői napjainkig igencsak érdeklődésre tartanak számot. Ennek okai többrétegűek: hatalmas, gyakorlatilag hihetetlen katonai sikereket értek el a Wehrmachttal és a Waffen SS-szel hat háborús esztendőn keresztül, gyakorlatilag sokszoros túlerővel szemben.
  A Harmadik Birodalomra felesküdött tábornokok iránti érdeklődést nyilvánvalóan fenntartják olyan kérdések is, mint morál, hivatás, engedelmesség és nem utolsósorban az ellenállás.
  Könyvünkben bemutatjuk, a fenti megállapításokra mely tábornok hogyan reagált, illetve időben hogyan alakult meggyőződésük.
  Kevésbé ismert, hogy a Wehrmacht és a Luftaffe 1400 tábornoka közül félezren vesztették életüket vagy tűntek el a véres csatamezőkön. Ez a több mint egyharmados veszteség igencsak példátlannak tekinthető a modern hadviselés történetében.
  De miben is rejlett a Harmadik Birodalom katonai vezetőinek stratégiai és katonai fölénye? Ez az „Auftagstaktik” szóval jellemezhető. Mely szemléletmódnak köszönhetően más hadseregekhez
  képest a német tisztek, tábornokok nagy mozgástérrel rendelkeztek, milyen úton-módon hajtják végre a kapott parancsokat. Jóllehet a katonai vezetők többsége poroszos neveltetést kapott – mindenáron engedelmesség –, ám ettől függetlenül az önálló gondolkodás képességét is kialakították bennük. A fentebb vázolt, ellentmondásosnak tűnő tulajdonságok speciális egyvelege változtatta a Harmadik Birodalom tisztikarát az akkori világ leghatékonyabb katonai gépezetévé.


 • Szállítási idő
  2-3 nap
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  9789632901923
  Státusz
  Raktáron    
  Tömeg
  165 g/db
Webáruház készítés