Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Keserű magyar sors – Emigráció

Keserű magyar sors – Emigráció

Státusz
Raktáron    
-22%
Termék ára
899 Ft
Akció: 699 Ft
Kiadó
Vagabund
Szerző
Vécsey Aurél
Kiadás éve
2009
Cikkszám
9789632900001
Megosztom
Funkciók
Tömeg
200 g/db
Rövid leírás a termékről
Szerző: Vécsey Aurél
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2009
ISBN: 9789632900001
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 203 oldal
Méret [mm]: 130 x 195 x 13
A termék tulajdonságai
Emigráció: kibujdosás, kivándorlás (később disszidálás), különböző (gazdasági, politikai, vallási stb.) okokból az anyaország területéről. A magyar emigránsok, menekültek olyan honfitársaink, akik a lábukkal szavaztak – tartja a mondás. Magyarországon a XVIII. század elejétől s aztán fokozott ütemben a XIX. század közepétől sűrűn voltak ilyen „voksolások”.
Csak az utóbbi 150 évben az egyik emigrációs-menekülési hullám követte a másikat, csupán az első világháború előtt közel másfél millió magyar állampolgár „tántorgott” ki Amerikába, az Újvilágba szerencsét próbálni.
Akik ekkoriban szálltak hajóra, még nem szándékoztak véglegesen letelepedni új hazájukban, egyetlen céljuk volt csupán: enyhíteni kínzó nyomorúságukon, ideiglenes vendégmunkásként vállalva akár a legnehezebb munkát, a legembertelenebb körülményeket is. Reményeik szerint haza kívántak térni, akadt akiknek ez sikerült is, de legtöbben testben, lélekben megtörve, idegen földben elhantolva, elfeledve nyugszanak.</p><p>„Mindig nyugatra menj. És ne feledd soha, hogy keletről jöttél.”
Márai Sándor
Szállítási idő
2-3 munkanap

Vélemények a termékről
Webáruház készítés