Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Lévai Potó - A magyar arisztokrácia bukása

Lévai Potó - A magyar arisztokrácia bukása

-23%
Termék ára
899 Ft
Akció: 690 Ft
Cikkszám
9789632900384
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
158 g/db
Rövid leírás a termékről

Szerző: Lévai-Potó
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9789632900384
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 201 oldal
Méret [mm]: 130 x 195 x 14

A termék tulajdonságai

A társadalmi elvárásoknak és egy illuzórikus arisztokrata bálványnak való megfelelni akarás számos főúri család krónikáját baljóslatú szerencsétlenséggel terhelte meg, amit ravaszság, az erőszak, nemritkán a gyilkosság vagy öngyilkosság, illetve a vagyon- és birtokszerzés elkeseredett szenvedélye mozgatott.
A felső tízezer nemzedékről nemzedékre csakis saját belső köreiből házasodott, a családfők pedig lelkiismereti megfontolás nélkül rendelkeztek a kiházasítandó vagy férjhez adandó fiatal jövőjéről. A nők korai terhességekbe, szülésekbe haltak bele, míg a férjek máshol kerestek érzelmi és szexuális vigaszt, ezáltal súlyos, gyógyíthatatlan nemi betegségek áldozataivá lettek.
A problémák sokasodtak, ráadásul tovább tetézte a bajokat a magyar mágnás lelke, fennkölt szellemisége és sajátosan magyar vérmérséklete, melyből fakadt a fékezhetetlen játékszenvedélye és az a tény, hogy továbbra is képtelen volt döntéseiért felelősséget vállalni. A tények ismeretében talán már nem is csodálkozunk, hogy a magyar arisztokrácia, az elérhetetlen, mintaszerű nagyság, a hideg tökély, az elsőrendű szellemiség hordozói jelen korunkra eltűntek, lesodródtak a társadalom színpadáról.


Vélemények a termékről
Webáruház készítés