Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Moldova György: Akit ​a mozdony füstje megcsapott…

Moldova György: Akit ​a mozdony füstje megcsapott…

Státusz
Raktáron    
-33%
Termék ára
3 000 Ft
Akció: 1 999 Ft
Kiadó
Urbis
Szerző
Moldova György
Kiadás éve
2018
Cikkszám
9786155289354
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
1,028 kg/db
Rövid leírás a termékről

Szerző: Moldova György
Kiadó: Urbis
Nyelv: magyar

ISBN: 9786155289354
Kiadás éve: 2018
Kötésmód: Puha Papírkötés
Oldalszám: 390 oldal
Méret [mm]: 145 x 200 x 32

A termék tulajdonságai

A ​Magyar Államvasutakkal minden hazánkfia kapcsolatban került már valamiként – utasként bizonyosan. A MÁV éppen ezért mindenkinek szívügye, mindenkinek vannak személyes tapasztalatai, s dicséri vagy szidja, áldja vagy átkozza, ki-ki természete és tapasztalata szerint.
Moldova György könyvét már a témája is érdekessé teszi, de igazán izgalmassá az, hogy megmutatja az olvasónak a MÁV belső életét, azt, amit az utas nemigen láthat, talán nem is sejthet. Moldova György meggyőző képet rajzol egy-egy nagyforgalmú vasúti csomópont munkaritmusáról, munkakörülményeiről, a szinte hihetetlen munkabírású vasutasokról, az idősebb és fiatalabb vasutasnemzedék gondolkodásmódjáról, munkastílusáról, mozdonyvezetőkről, fűtőkről, forgalomirányítókról, pályamunkásokról, vasúti mérnökökről, minden rendű-rangú vasutasról.
Felejthetetlen a Záhonyi Átrakó Körzetről, Európa legnagyobb szárazföldi kikötőjéről rajzolt kép: sínpárok beláthatatlan hálózata, érkező és induló vonatok százai mindennap. A gépesített, helyenként majdnem automatizált rakodómunka mellett a hagyományos, sőt ősrégi kézi rakodás, száz és száz áruféleség, Európa minden tájára induló vagonok – lenyűgöző kép.
Moldova György a MÁV tevékenységének minden területét megvizsgálja – nemcsak a forgalmat és a pályafenntartást, nemcsak az árurakodást, és utasszállítást, hanem a betegellátást is, sőt a fejlesztést, a korszerűsítést, aztán a gazdaságtalannak minősített vasútvonalak megszüntetésének minden körülményét is.

Szállítási idő
2-3 munkanap

Vélemények a termékről
Webáruház készítés