Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Szalamiszi katonák

Szalamiszi katonák

-49%
Termék ára
2 900 Ft
Akció: 1 490 Ft
Kiadó
EURÓPA KIADÓ
Szerző
Javier Cercas
Kiadás éve
2013
Cikkszám
9789630795784
Megosztom
Funkciók
Tömeg
300 g/db
Rövid leírás a termékről
Szerző: Javier Cercas
Kiadó: Európa
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2013
Kötésmód: KEMÉNYTÁBLÁS, KÖTÖTT
Oldalszám: 222 oldal
Méret [mm]: 130 x 205 x 25
A termék tulajdonságai
A ​spanyol polgárháború utolsó napjaiban történt, hogy egy köztársasági katona megmentette az ellenség fő ideológusának életét… A különös történet egészen véletlenül jutott a fiatal író, Javier Cercas fülébe, s aztán sokáig nem hagyta nyugodni. Mi is történhetett igazából? El tudjuk-e képzelni azt a pillanatot?

A köztársasági csapatok helyzete már reménytelen, vonulnak vissza a francia határ felé, amikor valaki úgy dönt, végezzék ki a francóista foglyok egy csoportját. Köztük van Rafael Sánchez Mazas író, a Falange alapítója és ideológusa. Mazasnak azonban sikerül megszöknie, elrohan az erdőbe – s amikor egy köztársasági katona megtalálja, csak ránéz, majd visszafordul, Itt nincs senki!, mondja a társainak.

Cercas úgy érezte, Mazas életéből s főként ebből a sztoriból, a rejtélyből – vajon miért döntött úgy az a katona, hogy megkíméli a fő falangista életét – jó „dokumentumregényt” lehet írni. Meg is írja, de úgy érzi, valami még hiányzik… S akkor találkozik Roberto Bolañóval, a Spanyolországban élő híres chilei íróval, aki elmesél neki egy másik történetet, amely aztán teljesen megváltoztatja a tervezett regényt – sőt magának a szerzőnek az életét is. Mert lehet, hogy Bolaño történetének hőse ugyanaz a katona – s talán még él, még lehet beszélni vele…

Cercas könyve az elmúlt évtized egyik legnagyobb spanyol könyvsikere, nagyszerű film is készült belőle David Trueba rendezésében. George Steiner szerint „olyan könyv, amely biztosan klasszikussá válik”, Vargas Llosa pedig azt írta róla: „Hosszú évek óta nem olvastam ilyen jót.”
Szállítási idő
2-3 nap

Vélemények a termékről
Webáruház készítés