Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
1
1
2
1
2
Házhozszállítás

Termék részletek


Taisen Deshimaru: Igazi Zen - Különleges ajánlat, ritkaság !

4 999 Ft
Akció: 4 999 Ft
Kiadó:
Mandala Véda
Szerző:
Taisen Deshimaru
Kiadás éve:
2008

Szerző: Taisen Deshimaru
Kiadó: Mandala Véda
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2008
ISBN: 9789632460123
Kötésmód: puhatáblás
Oldalszám: 318 oldal
Méret [mm]: 135 x 205 x 15

 • A ​Sóbógenzót, a japán buddhizmus szent könyvét 1231. és 1253. között állította össze Dógen zendzsi, a szótó zen alapítója. Ez a mű mostanában nagy érdeklődést vált ki, és nemcsak azok körében, akik Japánban tanulmányozzák a buddhizmust, hanem azok között is, akik a mai élet bármilyen tudományágában végeznek kutatásokat: filozófusok, pszichológusok, orvosok, matematikusok, fizikusok, stb.

  Mégsem fordították le mostanáig semmilyen nyelvre sem teljes egészében, csak néhány részletet közöltek idézetként különböző művek szerzői.

  Ezért határoztam el, hogy franciára fordítva közreadom ennek az alapvető műnek három fontos fejezetét és a többi fejezet összefoglalását. Ragaszkodtam ahhoz, hogy akár az irodalmi érték rovására is a lehető legpontosabb fordítást adjam, nehogy hűtlenné váljak a szerző szelleméhez. Ha tanulmányozni akarjuk a keleti tudatot, és mély eredetiségében meg akarjuk érteni, el kell olvasnunk a Sóbógenzót.

  Ez a könyv nemcsak a zen buddhizmus lényege, hanem a keleti filozófia, kultúra lényegét is képviseli, legyen az akár indiai, kínai, vagy japán. A modern korban még ezekben az országokban is nehéz megtalálni a keleti gondolatot tiszta állapotában. Összesűrítve megtalálhatjuk ezt ebben a könyvben, melynek nemcsak vallásos jelentése van, hanem a Kelet kulturális és különösen filozófiai arcát is megismerteti velünk.

 • Szállítási idő
  2-3 munkanap
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  9789632460123
  Státusz
  Raktáron    
  Tömeg
  383 g/db
Webáruház készítés