Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
1
7
6
0
7
Házhozszállítás

Termék részletek


A Magyar Királyi Csendőrség története

-22%
Raktáron
Raktárkészlet: VAN
A Magyar Királyi Csendőrség története
899 Ft
Akció: 699 Ft
Szerző: Lévai-Potó
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2014
ISBN: 9789632900391
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 204 oldald
Méret [mm]: 130 x 195 x 13
 • „Erős, jól fegyelmezett csendőrség szükségesebb ma, mint valaha. Mert Magyarországon a háború, majd a forradalmak és a törvényes alap nélküli kormányok alatt megbomlott a törvények tisztelete, elvadultak az erkölcsök, megszűntek a tekintélyek, és ezek helyett a duhajkodás, a rablási vágy és az önkény vált mindennapivá, és ez olyan feladatokat ró az államra, amelyet csak a csendőrség segítségével tud megoldani.”
  Gróf Andrássy Gyula
  A „csendőrség” szót hallva ambivalens érzések kerítenek hatalmukba, de többségünkben egyértelműen negatív gondolatokat ébreszt, így a fizikai erőszakot, az általános félelmet, a közutálatot, melyet alátámaszt a rend mindenkori őreivel szembeni hagyományos ellenérzés.
  Az állig felfegyverzett hatósági közeg hihetetlen tiszteletet parancsolt külső megjelenésével úgy, hogy távolban feltűnő alakja reszketést váltott ki, amit a mindig fényesre bokszolt fekete csizma, a köpeny, a kakastollas csákó és a puskára feltűzött szurony tett igazán nyomatékossá. Nincs ellentmondás, nincs ellenszegülés, nincs ellenvélemény.
  A csendőr tehát maga volt a hatóság, az állami erőszak metaforája, aki hírhedt „csendőrpofonjai” által a pofozkodó államot reprezentálta, a politikai és közbiztonsági feladatokat pedig késlekedés és kímélet nélkül végrehajtotta.
 • Szállítási idő
  2-3 nap
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  9789632900391
  Státusz
  Raktáron    
  Tömeg
  155 g/db