Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Termék részletek


Vécsey Judit - Kiskirályok kora a magyar történelemben

-22%
Raktáron
Raktárkészlet: VAN
Vécsey Judit - Kiskirályok kora a magyar történelemben
899 Ft
Akció: 699 Ft
Szerző: Vécsey Judit
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Megjelenés: 2014
ISBN: 9789632901084
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 207 oldal
Méret [mm]: 130 x 195 x 13
 • Egészen a XII. század végéig a királyi földtulajdon az ország háromnegyed részét tette ki, így nem akadt senki, aki meg merte volna kérdőjelezni az uralkodó hatalmát.
  Azonban a királyi tekintély lassan visszaszorult, és teret engedett a nagyurak megerősödésének. A bárók növekvő hatalma vonzotta magához a köznemeseket, akik hol önként, hol kényszer hatására csatlakoztak a nagybirtokosok famíliájához.
  Ezzel a nagyurak olyan, korábban elképzelhetetlen nagyságú magánhadseregre tettek szert, amely lehetővé tette számukra akár az uralkodóval való szembefordulást is.
  Különös idők voltak ezek, a hűséget aranyban mérték, az árulás mindennaposnak számított, és amikor egy király még akkor sem érezhette magát biztonságban, ha övé volt a legerősebb hadsereg az országban.
  Szövetségek köttettek és bomlottak fel, álruhás orgyilkosok lopakodtak a paloták rejtett zugaiban, míg máskor nyíltan raboltak el és tartottak fogságban uralkodókat.
  A feudális anarchia korában Európa királyain túl, hazátlan hercegek, lovagrendek és szerencselovagok is megpróbálták befolyásolni az országunk sorsát.
  Csák Máté ezekben az időkben vált az ellenállás szimbólumává, s vette fel a harcot az ősi jogrendért, valamint a nemzeti szabadságért az idegenekkel szemben.
 • Szállítási idő
  2-3 nap
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  9789632901084
  Státusz
  Raktáron    
  Tömeg
  168 g/db