Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
2
5
1
4
9
Házhozszállítás

Termék részletek


Karl-Dietrich Wolff - Különleges fegyverek a III. birodalomban

-22%
Raktáron
Raktárkészlet: VAN
Karl-Dietrich Wolff - Különleges fegyverek a III. birodalomban
899 Ft
Akció: 699 Ft
Szerző: Karl-Dietrich Wolff
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9789632901749
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 203 oldal
Méret [mm]: 130 x 195 x 14
 • A náci Németország hadviselési elve a minőségi hadviselés volt, ami azt jelenti, hogy kevesebb, de jobb minőségű egységgel is lehet háborút nyerni, éppen ezért a németek rengeteg új technikai újítást vezettek be minden fegyvernemben, kiemelkedően a többi országokhoz képest.
  A Harmadik Birodalom tudósai a háborút ugyan nem tudták megnyerni, de a világot alaposan megváltoztatták. Ha a tényeket vizsgáljuk, nem kevés igazság van ebben az állításban, hiszen a második világháborút követő haditechnikai forradalom alapját javarészt azok a kutatások és megvalósult eszközök képezték, melyek jelentős részét 1930 és 1945 között, Németországban alkották meg. Ma is, több mint hat évtizeddel a második világháború befejezése után, még mindig napvilágot látnak olyan információk, melyek egyértelművé teszik, hogy korunk hadi- és űr-technikájának legtöbb alapötlete és kezdetleges formája 1933 és 1945 között keletkezett a nácik uralta Németországban. Ezeket a fegyvereket és eszközöket a háború győztesei birtokba vették, alkalmazták, majd az évek során továbbfejlesztették.
  A Harmadik Birodalom mérnökeire ugyanúgy voltak jellemzőek a megalomániás törekvések, mint a vezetőkre. Nemegyszer alkottak olyan fegyvereket, melyek egyszerre voltak technikai kuriózumok, haditechnikai csodák és egyben tökéletesen hasznavehetetlen, alacsony harcászati értékkel bíró acélmonstrumok. Ezek kétségtelenül elsöprő tűzerővel bírtak, sebészeti precizitással működtek, csak olyan sokba kerültek, hogy többet ért
  volna inkább a jól bevált, már létező fegyvereket továbbfejleszteni, vagy többet gyártani belőlük.
  A német mérnöki tudás számtalan kimagaslót alkotott a második világháború idején. A fegyvercsodákat Hitler nevéhez szokták kötni, pedig a legtöbb csodafegyver elkészítését, időben való harctéri bevetését éppen ő akadályozta meg.
 • Szállítási idő
  2-3 nap
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  9789632901749
  Státusz
  Raktáron    
  Tömeg
  155 g/db