Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Vécsey Olivér - A magyar korona titokzatos története

Vécsey Olivér - A magyar korona titokzatos története

-22%
Termék ára
899 Ft
Akció: 699 Ft
Cikkszám
9789639409828
Megosztom
Funkciók
Tömeg
168 g/db
Rövid leírás a termékről
Szerző: Vécsey Olivér
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2013
ISBN: 9789639409828
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 207 oldal
Méret [mm]: 130 x 195 x 13
A termék tulajdonságai
A Szent Korona – a magyar nemzet becses kincse – nem csak mesteri kezek által,színaranyból és drágakőből készített ékesség, hanem annál sokkal több. Magyarország ősi koronája, a nemzet és az ország eredője,évezredes történelmi hagyatékunk legértékesebb tétele.
A Korona eredetét és sorsát tanulmányok sokasága magyarázza, ám ezek a teóriák valamennyien hiányosak, esetenként kizárják egymást, vagy akár durva, feloldhatatlan ellentmondásokat tartalmaznak.
A klenódium történelme lenyűgöző, magasztos és tragikus eseményekben egyaránt bővelkedő rege. Koronánk magában hordozza Magyarország históriáját, tanúskodik megannyi viharos időszakról, a sors csapásaival keményen dacoló magyar nemzetről, kivételes tehetségű bölcs uralkodókról, és hős vitézekről. A Szent Koronát az évszázadok alatt számos alkalommal ellopták,jogtalanul kisajátították,megszentségtelenítették, elrejtették, zálogba adták, elásták,az ország határain túlra csempészték,az általa képviselt tant pedig nem egyszer manipulálták vagy elárulták- mégis átvészelte a galád cselekedeteket, és mindig visszatért oda, ahová tartozik: hazájába, Magyarországra.
Szállítási idő
2-3 nap

Vélemények a termékről
Webáruház készítés